O nás

Náš příběh začal v roce 2011, kdy jsme s manželkou koupili starý měšťanský dům, ve kterém dříve byla hospoda. Jelikož máme oba rádi dobré jídlo a pití, tak jsme v něm chtěli restauraci opět obnovit. A to i z důvodu, že jsme jako malí caparti chodili do této restaurace tátům pro pivo do džbánku. Tak nějak jsme cítili, že by nás restaurace mohla bavit.

V roce 2013 jsme v dubnu restauraci U Zrcadla otevřeli. Chtěli jsme jít jinou cestou, dělat si spoustu výrobků sami a vyhnout se tím používání polotovarů. Prvním z našich výrobků bylo vepřové maso ve vlastní šťávě. Tento produkt jsme prodávali v restauraci jak s sebou, tak servírovaný na talíř s chlebem a cibulí. Jelikož byl o konzervu zájem a lidé se vraceli, udělali jsme z jedné zadní části restaurace výrobničku a zaregistrovali ji u Státní veterinární správy. Vepřové maso jsme začali vyrábět, protože si s manželkou oba pamatujeme tu pravou chuť domácích konzerv. Ale těch opravdu doma vyráběných po zabijačce. Ty, které se nešidí. Naši dědové byli řezníci. Oba z jedné vesnice a oba kamarádi. Chodili po vesnici dělat zabijačky a my měli to štěstí, že jsme jejich um mohli ochutnat.

Jak šel čas a vývoj ekonomiky v České republice ruku v ruce s malou nezaměstnaností a místním sociálním systémem, byli jsme nuceni restauraci zavřít z důvodu nedostatku personálu. Restaurace byla obrovská zkušenost a řehole, které ale nelitujeme. Spolu s naší věrnou paní kuchařkou Zinuškou jsme rozšířili naše výrobky o další masné produkty a vydali se cestou poctivé domácí výroby.

Naše výroba (myšlenka) má několik pravidel, která nebudeme měnit. Maso používané pro naše výrobky je z českých chovů. A je to opravdu maso – žádný separát, nemleté ani nenahrazované něčím jiným. Nepoužíváme dusitanové solící směsi (E 250 a E 251). Používáme pouze kuchyňskou sůl. Proč užívat něco, co tam být nemusí. S „obyčejnou“ kuchyňskou solí je výrobek snad i chutnější, posuďte sami. Nepoužíváme potravinářská aditiva. V našich produktech nenajdete přidanou želatinu, konzervanty, stabilizátory ani barviva. Je to přesně tak, jak to dělali naši dědové. Máme s tím sice více práce při výrobě a musíme se s tím víc „mazlit“ ale věříme, že výsledek oceníte i vy.

Nevěříte? – ochutnejte…